Federació Catalana de Tennis de Taula

Benjamins i pre-benjamins ja tenen campions a Valls

Els nou dies intensos que el tennis de taula català viu a Valls aquesta Setmana Santa han viscut el primer capítol durant el cap de setmana del 13 i 14 d'abril, al llarg del qual ha tingut lloc el Campionat de Catalunya de les dues categories més petites de l'escala de formació, les de benjamins i pre-benjamins.

Es van disputar un total de vuit proves, amb programa complet -equips, individuals i dobles- tant per a nens com per a nenes en la categoria benjamina i només tornejos individuals masculí i femení en la pre-benjamina.

Les proves individuals benjamines van tenir la participació de 109 esportistes (82 nens i 27 nenes), mentre que les d'equips van reunir 46 conjunts (37 de nens i 9 de nenes) i les de dobles 50 parelles (38 masculines i 12 femenines). Pel que fa a la categoria pre-benjamina, els participants van ser 37 (24 nens i 13 nenes).

Luca Khidasheli i Laia Casanovas, campions individuals benjamins

Luca Khidasheli, del Club Natació Sabadell, i Laia Casanovas, del Sorea Ganxets de Reus, van ser els dos grans noms propis del campionat català benjamí, ja que tos dos es van imposar tant en la prova individual com en la de dobles. Khidasheli, a més, també va guanyar la prova per equips masculins, modalitat en la qual Casanovas tampoc va deixar de pujar al podi si bé en el seu cas ho va fer com a subcampiona.

El jugador del CN Sabadell va guanyar el títol individual després d'imposar-se per 3-1 en la final a Bernat Muntada, del CTT Tramuntana de Figueres. En les semifinals, Khidasheli havia superat Arnau Coll (CTT Vilablareix), mentre que Muntada va vèncer a Claudi López (Sorea Ganxets).

Encara més competida que la final masculina ho va ser la femenina, resolta amb victòria per 3-2 de Laia Casanovas davant d'Iris Castells (Girbau Vic TT). La semifinal d'on va sortir la posterior campiona va ser un duel entre jugadores del Sorea Ganxets de Reus, ja que Casanovas es va imposar a Violeta Escobar. Castells, per la seva banda, ho va fer davant de Renata Shypsha (CTT Cambrils).

Els dos protagonistes de la final individual masculina, Luca Khidasheli i Bernat Muntada, van formar la potent parella guanyadora de la prova de dobles, en la qual es van imposar per 3-0 en tots els partits del quadre final. En la final van vèncer la parella formada per Francisco Serrano i Aniol Font, del Falcons de Sabadell. Pere Curós (CTT Tramuntana) i Joan Barberà (CN Sabadell) per una banda, i Miquel Valera i Arnau Coll (CTT Vilablareix) per l'altra van pujar al tercer lloc del podi després de caure en les semifinals davant dels campions i els finalistes, respectivament.

Tampoc van perdre ni un sol set en el seu camí cap al títol les campiones femenines, Laia Casanovas i Violeta Escobar (Sorea Ganxets). En semifinals es van imposar a Abril Escoda (Lluïsos de Gràcia) i Marta Aguilera (CN Sabadell), mentre que les seves rivals en la final van ser Martina Sans (CN Mataró) i Renata Shypsha (CTT Cambrils), que havien vençut en la ronda anterior a Ana Sánchez i Alba Rodríguez (Ateneu Poblenou).

CN Sabadell i Girbau Vic, campions per equips

Abans de les proves individuals i de dobles es van diputar les competicions per equips, que van veure pujar al lloc més alt del podi el Club Natació Sabadell en el torneig masculí i el Girbau Vic TT en el femení.

L'equip sabadellenc format per Luca Khidasheli i Joan Barberà es va fer amb el títol després de superar en final al Sorea Ganxets per 3-1. En la ronda anterior s'havia imposat al Vilablareix per 3-0, mentre que l'equip resusenc va vèncer el Tramuntana de Figueres per un ajustat 3-2. En el duel empordanès pel tercer lloc, l'equip figuerenc es va imposar per 3-0 i va ser qui va pujar al tercer lloc del podi.

La victòria del Girbau Vic TT en la prova femenina va arribar a través d'un format diferent, ja que aquest va ser l'únic torneig del vuit disputats que no va tenir quadre final. Després d'una primera fase amb tres grups de tres equips cada un, els tres primers classificats es van jugar les tres places del podi en un nou triangular. Tant el Girbau Vic com l'equip format per jugadores del Ganxets i del Vilanova van vèncer el CTT Calella per 3-0, i en el partit que va decidir el títol van ser les vigatanes les que es van imposar per 3-2 a reusenques i vilanovines. L'equip campió del Girbau Vic TT va estar format per Iris Castells, Arsenda Lucas i Irina Gimeno.

Oriol Martínez i Renata Shypsha, els millors pre-benjamins

Pel que fa a la categoria pre-benjamina, Oriol Martínez, del TT Cassà, va ser el campió dels nens després d'imposar-se per 3-0 en la final a Owen Yang, del CN Sabadell. Toni Sorní (Sorea Ganxets) i Àlex Page (CETT Esparreguera) van pujar al tercer lloc del podi com a semifinalistes.

En la prova pre-benjamina de nenes, Renata Shypsha, del CTT Cambrils, es va imposar en la final també per 3-0 a Carmen Domingo, del CTT Ripollet. Les semifinalistes Sofia Carro (UE Sant Cugat) i Maria Martínez (CTT Calella) van completar el podi. A més de vèncer en la categoria que per edat li correspon, Renata Shypsha va pujar, com hem esmentat anteriorment, a dos podis de la categoria superior, com a semifinalista individual i finalista de dobles.

Un cop disputades les proves de benjamins i pre-benjamins, al llarg del dilluns 15 i el dimarts 16 d'abril són les categories alevina i juvenil les que prenen el relleu de la competició al Campionat de Catalunya de Joves que es celebra al pavelló Joana Ballart de Valls.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.