Federació Catalana de Tennis de Taula

Gran triomf de l’Asisa Borges Vall a Rússia

Si el cap de setmana de competicions europees havia començat d’allò més bé per al tennis de taula català amb la històrica primera victòria del Girbau Vic a la Champions League femenina, va acabar també d’una manera extraordinària amb la victòria igualment històrica de l’Asisa Borges Vall a Ekaterinburg (Rússia) en el partit d’anada de la segona ronda de l’Europe Cup masculina.

L’equip lleidatà es va imposar per 2-3 al TTSC UMMC-ELEM, un resultat que no fa definitiu l’accés a la següent ronda però que li permetrà encarar amb el marcador a favor el partit de tornada que es disputarà al Centre de Tecnificació de Les Borges Blanques el dissabte 9 de novembre.

Com ja havia passat en els tres partits de la primera fase que l’Asisa Borges Vall va disputar per concentració a Bèlgica, la victòria va tornar a ser fruit de tot l’equip, ja que cada un dels tres components -Marc Duran, Joan Masip i Albert Vilardell- va sumar un punt. El primer de l’encontre, però, va caure de la banda russa amb la victòria per 3-1 de Mikhail Paikov davant Joan Masip, que va estar a punt de forçar el cinquè set però va acabar caient en el quart per 14-12.

Els dos partits següents van capgirar el marcador per al Borges. Marc Duran es va imposar per 3-1 a Aleksandr Tiutriumov (11-5, 11-6, 9-11, 12-10), mentre que Albert Vilardell va aconseguir un punt clau en el desenvolupament de l’encontre en vèncer a Ilya Isakov en un igualadíssim partit de cinc sets. Si la victòria del jove jugador català ja era meritòria, encara ho va ser més per la manera com es va desenvolupar, ja que es va imposar després de remuntar els dos sets inicials que s’havia apuntat el jugador rus (8-11, 8-11, 15-12, 11-8, 11-9).

L’UMMC d’Ekaterinburg va tornar a igualar l’encontre en el quart partit, sumat de nou pels locals de la mà de Mikhail Paikov. L’autor dels dos punts russos va vèncer en aquesta ocasió a Marc Duran per 3-1, amb el vilanoví de nou molt a prop de forçar el cinquè set, ja que va cedir per 11-9 en el quart.

El 2-2 al marcador global de l’encontre va fer necessari el cinquè partit, en el qual Joan Masip va donar la victòria a l’Asisa Borges Vall. L’igualadí es va imposar a Aleksandr Tiutriumov per 3-1 en un partit que va tenir el seu punt d’inflexió en el segon set. Després que el jugador rus guanyés el primer, el desenllaç del segon va ser digne de la millor pel·lícula de suspens, amb Masip anotant-se’l per 19-17. Amb la confiança d’haver guanyat el parcial més llarg i competit de tot l’encontre, el jugador català va fer-se amb el triomf guanyant també els dos següents per 11-5 i 11-8, donant així al CTT Borges una victòria de gran prestigi en el fons i molta èpica en la forma.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.