Federació Catalana de Tennis de Taula

Joan Masip i Alba Fernández, campions catalans sub-21

La categoria més alta de l'escala de formació del tennis de taula català, la sub-21, va celebrar el seu Campionat de Catalunya a Valls els dies 17 i 18 d'abril, de forma simultània al de la categoria infantil i en el marc del Campionat de Catalunya de Joves que va reunir totes les categories d'edat al pavelló Joana Ballart de la capital de l'Alt Camp aquesta Setmana Santa.

El títol individual va ser per a Joan Masip (CTT Borges) i va arribar d'una forma incontestable, ja que el jugador igualadí es va imposar per 3-0 en els cinc partits que va jugar en el quadre final i es va proclamar campió, doncs, sense cedir ni un set. En semifinals va vèncer a Albert Vilardell (CTT Ripollet) i en la final a Oriol Lario (CN Mataró), que havia guanyat en la seva semifinal a Martí Pèlachs (Euroclima Badalona) per un ajustat 3-2.

Joan Masip va afegir al títol individual el de dobles fent parella amb Arnau Pons (CN Mataró). En la final van vèncer per 3-0 la dupla formada per Adrià Fernández (Euroclima Badalona) i Albert Vilardell (CTT Ripollet), mentre que el tercer lloc del podi el van compartir les parelles semifinalistes compostes per Manel Redondo (CTT Vilablareix) i Marti Pèlachs (Euroclima Badalona) i Albert Salas i Xavier Casadevall (CETT Esparreguera).

Alba Fernández (CTT Calella) va ser la campiona de la prova individual femenina, disputada amb un sistema de competició diferent respecte la resta de categories. Després d'una primera fase en la qual les deu jugadores participants es van dividir en dos grups de cinc, les dues primeres de cada grup es van creuar en les semifinals, en les quals Alba Fernández es va imposar a la seva companya de club Elisabeth Cabanas per 3-0 i Mireia Pereto (CTT Ripollet) ho va fer davant de Noa Muñoz (Girbau Vic) per 3-1. Ja en la final, Alba Fernández es va fer amb el títol imposant-se a Mireia Pereto per 3-1

La prova de dobles femenins va ser l'única de les deu proves de dobles disputades a Valls en aquest Campionat de Catalunya de Joves que no va tenir la campiona individual de la categoria entres les dues components de la parella guanyadora. El triomf va ser per a Vinyet Solans i Gemma Lladonosa (CTT Balaguer), que en la final es van imposar per un ajustat 3-2 a la parella formada per Clàudia Curquejo (TT Cassà) i Elisabeth Cabanas (CTT Calella). En les semifinals d'un torneig que només va reunir quatre parelles, les campiones s'havien imposat a Judith Gutiérrez i Marta Peñarando (CTT Ripollet), mentre que les finalistes ho havien fet davant de la dupla formada per la campiona i la subcampiona individuals, Alba Fernández i Mireia Pereto.

Euroclima Badalona i CTT Calella guanyen per equips

Les proves per equips van coronar com a campions l'Euroclima Badalona en nois i el CTT Calella en noies, si bé a través de dos formats de competició molt diferents.

El torneig masculí va partir d'un quadre de 12 equips que, després de dues rondes, va derivar en unes semifinals en les quals l'Euroclima Badalona es va imposar al CTT Olot per 3-0 i el Falcons Smatsa i el CN Sabadell van protagonitzar un igualat duel sabadellenc que van vèncer els primers per 3-2. En la final, els badalonins van guanyar als Falcons per 3-1, mentre que la tercera plaça del podi va ser per al CN Sabadell després d'imposar-se pel mateix resultat a l'Olot. L'equip campió de l'Euroclima Badalona va estar format per Adrià Fernández, Pau Lloret, Jan Millán, Martí Pèlachs i David Ruescas.

El títol femení, en canvi, es va decidir a través d'un triangular entre els tres únics equips participants. En els dos primers encontres, tant el CTT Calella (3-1) com el CTT Balaguer (3-2) van vèncer el CTT Ripollet, i en el tercer i últim, convertit a la pràctica en una final, les calellenques es van imposar a les balaguerines per 3-0. L'equip campió del CTT Calella el van conformar Elisabeth Cabanas i Alba Fernández, que tot i ser l'única campiona individual que no va afegir al seu èxit el títol de dobles ho va poder compensar amb el títol per equips.

El Campionat de Catalunya sub-21 va reunir 57 esportistes en les proves individuals (47 homes i 10 dones), 29 parelles en les de dobles (25 i 4) i els esmentats 12 equips masculins i 3 femenins.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.