Federació Catalana de Tennis de Taula

Sílvia Coll, campiona del Top Estatal

Sílvia Coll (Vic TT), va ser la protagonista destacada del tennis de taula català en imposar-se en la prova alevina del Top Estatal de Joves.

La competició es va disputar el cap de setmana del 18 i 19 de maig al CAR Infanta Cristina de la localitat murciana de Los Alcázares, i va comptar amb la participació d'una vintena de jugadors i jugadores del tennis de taula català, que va aportar doncs gairebé un terç del total de 64 esportistes que hi van prendre part.

La bona participació dels joves catalans es va completar amb els tercers llocs de Luca Khidasheli (CN Sabadell) en la prova masculina d'alevins i d'Andrea Pérez (CTT Ganxets Reus) en la juvenil femenina.

Aquests van ser els resultats a les vuit proves del Top Estatal de Joves:

Top benjamí femení

Irina Gimeno (Vic TT) va ser quarta amb un balanç de quatre partits guanyats i tres de perduts, mentre que Laia Casanovas (CTT Ganxets Reus), amb dues victòries en els set partits jugats, va ocupar la sisena posició final d'una prova que va tenir com a campiona invicta Maria Berzosa (Burgos TM).

Top benjamí masculí

Luca Khidasheli (CN Sabadell) va pujar al podi com a tercer classificat després de guanyar cinc dels set partits que va jugar. El van seguir en la classificació Bernat Muntada (CTT Tramuntana Figueres) i Claudi López (CTT Ganxets Reus), tots dos amb un balanç de quatre partits guanyats i tres de perduts. Claudi López va tenir l'honor de ser l'únic que va vèncer al campió, el jugador andalús Cristian Sánchez (CTM Baza).

Top aleví femení

Sílvia Coll (Vic TT) es va proclamar campiona després de guanyar els set partits que va jugar. L'única rival que li va forçar els cinc sets va ser la seva companya de club Raquel Larrubia, quarta classificada final amb tres victòries i quatre derrotes, el mateix balanç que Mariona Munné (UE Sant Cugat), cinquena classificada. El sisè lloc el va ocupar Abril Vidal (Falcons Sabadell), que va guanyar dos dels set partits jugats.

Top aleví masculí

Eloi Ruiz (TT Cassà) va ser l'únic jugador català en aquesta prova. Va acabar setè després de guanyar dos partits i perdre'n cinc, si bé una de les dues victòries la va aconseguir davant del segon classificat, Juan López (Fuenlabrada Team). El campió va ser Hugo Urquizar (La Zubia), amb sis victòries i una derrota.

Top infantil femení

Ainhoa Cristóbal (TT Cassà) va ser campiona després de guanyar sis dels set partits que va jugar. La jugadora cassanenca va estar a un gran nivell durant tota la competició, com ho demostra el fet que, excepte la victòria per 4-3 davant Yanira Sánchez (RCTM Linares) i la derrota també en el setè set davant Eugenia Sastre (Son Cladera TTC), els altres cinc partits els va guanyar de manera contundent, amb dos 4-1 i tres 4-0. Amb un balanç de quatre victòries i tres derrotes va acabar Jana Riera (CTT Tramuntana Figueres), que va ocupar la cinquena posició final.

Top infantil masculí

Pau Lloret (Euroclima Badalona) va ser cinquè després de guanyar tres partits i perdre'n quatre, mentre que Andreu Puigmolé (TT Cassà) va ocupar el setè lloc final amb una única victòria en els set partits jugats. La prova la va guanyar el madrileny Miguel Ángel Pantoja (CTM Parla), amb un balanç de sis victòries i una derrota.

Top juvenil femení

Nerea Garcia (Vic TT) es va proclamnar campiona amb un balanç de sis victòries i una única derrota davant d'Andrea Pérez (CTT Ganxets Reus), tercera classificada final després de guanyar cinc partits i perdre'n dos. Mireia Peretó (CTT Ripollet) va acabar sisena amb dues victòries i cinc derrotes.

Top juvenil masculí

Albert Vilardell (CTT  Ripollet) va guanyar cinc dels set partits que va jugar, un excel.lent balanç que no li va valdre però el podi degut al triple empat que el va relegar al quart lloc tot i haver guanyat tants partits com el segon classificat. Sergi Grau (CER l'Escala) va ser cinquè amb tres victòries i quatre derrotes, i  Iker González (CER l'Escala) va acabar setè després de guanyar dos dels set partits jugats. El campió va ser Alberto Lillo (TM Alicante) amb un balanç de sis victòries i una única derrota davant d'Albert Vilardell, que en el partit que va obrir la competició va vèncer al posterior campió per un contundent 4-1.

Els partits de les categories infantil i juvenil es van jugar al millor de set sets, mentre que els de les categories benjamí i aleví van ser al millor de cinc.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.