Federació Catalana de Tennis de Taula

Sofia Xuan Zhang, bronze en dobles a l'Europeu sub-21

La jugadora catalana Sofia Xuan Zhang ha aconseguit la medalla de bronze en la prova de dobles femenins del Campionat d'Europa sub-21, el qual s'ha disputat del 7 al 10 de març a la localitat portuguesa de Gondomar. Sofia Xuan Zhang va fer parella amb la francesa Audrey Zarif, amb qui va arribar fins a les semifinals de la competició després de superar en la primera ronda la parella formada per l'eslovaca Nikoleta Puchovanova i la txeca Nikita Petrovova per 3-0, i imposar-se en la segona a les sueques Filippa Bergand i Christina Kallberg per 3-1.

Als quarts de final, la parella Zhang-Zarif es va trobar al davant una altra jugadora del tennis de taula català, la palista del CTT Ganxets de Reus Andrea Pérez, fet que garantia ja una medalla de bronze per a la delegació espanyola abans d'arribar a les semifinals. El metall va ser per a Sofia Xuan Zhang i Audrey Zarif, que van vèncer a la parella formada per la jugadora andalusa i la romanesa Tania Plaian per 3-1. A les semifinals, Zhang i Zarif van lluitar de valent davant la dupla formada per  l'anglesa Tin-Tin Ho i l'austríaca Karoline Mischek, però no van poder millorar el bronze. Dominaven per 2 sets a 1, però van quedar a les portes de la final en perdre el quart i el cinquè sets en tots dos casos per 11-9. La parella anglo-austríaca es va penjar posteriorment la medalla d'or en vèncer en la final per un còmode 3-0 a les poloneses Anna i Kataryzna Wegrzyn.

Ho i Mischek van apartar també Sofia Xuan Zhang de poder arribar més lluny en la prova individual, ja que totes dues la van guanyar en la segona fase de grups en dos partits igualment molt disputats. En aquesta fase d'accés al quadre final al qual finalment no va poder ser, la jugadora catalana va derrotar a la polonesa Julia Slazak per 4-1. La medalla de bronze en dobles és la segona consecutiva que Sofia Xuan Zhang aconsegueix en un Campionat d'Europa sub-21, ja que l'any passat a Minsk (Bielorússia) ja va assolir aquest mateix metall fent parella amb la jugadora del Vic TT Ana García.

Els èxits en competicions internacionals van projectant la trajectòria de Sofia Xuan Zhang, que amb 19 anys i encara molt marge de progressió apunta cap a fer-se un lloc en l'alt nivell del tennis de taula femení. De moment, des del mes passat ocupa ja plaça entre el Top-100 del rànquing mundial, un 98è lloc que manté en l'actualització d'aquest mes de març.

Joan Masip, únic representant masculí

La delegació estatal en aquesta tercera edició del Campionat d'Europa sub-21 ha estat formada per tres esportistes, tots tres de clubs del tennis de taula català.  A més de Sofia Xuan Zhang i Andrea Pérez, que en la prova individual no va poder passar de la primera fase, hi va prendre part també l'igualadí Joan Masip, únic representant masculí de l'equip espanyol. El jugador del CTT Borges va caure en la primera fase de grups de la prova individual i tampoc no va poder fer camí en la prova de dobles, on fent parella amb el romanès Alexandru Manole van perdre davant els israelians Mathan Simon i Aviv Ben-Ari en la primera ronda. L'equip estatal en aquest Campionat d'Europa sub-21 ha estat dirigit per l'entrenador català Dani Torres.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.