Federació Catalana de Tennis de Taula

Jordi Morales assoleix dues medalles al PTT d'Eslovènia

El retorn de Jordi Morales a Lasko, la localitat eslovena on l'octubre passat es va proclamar Campió del Món de la classe 7, va significar el retrobament del jugador català amb l'èxit internacional. En l'Open Internacional d'Eslovènia de tennis de taula adaptat celebrat entre els dies 8 i 11 de maig, Morales va assolir dues medalles, la de bronze individual i la d'or per equips.

El jugador d'Esparreguera va obrir la prova individual superant per 3-0 tant el suís Rosenast com l'eslovac Valach en la fase de grups. Ja en el quadre final i després de quedar exempt de la primera ronda, va vèncer per 3-2 Silu Chen, de Hong Kong, en els vuitens de final i va repetir victòria pel mateix resultat als quarts de final davant del colombià José David Vargas. També un ajustat 3-2, però en aquest cas en contra, va ser el marcador amb el qual el brasiler Israel Pereira Stroh el va vèncer en la semifinal, una penúltima ronda que va valdre però el tercer lloc del podi i la medalla de bronze per a Jordi Morales en aquest valuós torneig, un dels dos únics Opens de la categoria Factor 40 del calendari d'aquest 2019.

Triomf davant la Xina en la competició d'equips

Més excels encara va ser el resultat del jugador català en la competició d'equips. Acompanyat d'Álvaro Varela i Alberto Seoane -tots dos de classe 6-, es van proclamar campions de la classe 7 després de vèncer en la final per 2-1 a la Xina, que va comptar amb un equip format pels números 1 i 7 del món. El camí cap a la medalla d'or va començar amb dues victòries per 2-0 davant d'Eslovàquia i Suècia en la fase de grups i va continuar amb els triomfs sobre Polònia per 2-0 als quarts de final i Brasil per 2-1 en les semifinals.

Aquests excel·lents resultats reforcen Jordi Morales a les posicions capdavanteres del rànquing mundial de la classe 7, on ocupava el sisè lloc abans del torneig d'Eslovènia, i l'acosten al gran objectiu de ser als Jocs Paralímpics de Tòquio de l'any que ve. Cal recordar que el títol de Campió del Món no garanteix a Morales la participació en els que serien els seus sisens Jocs, motiu pel qual necessita anar sumant punts als tornejos internacionals.

La delegació espanyola va aconseguir un total de vuit medalles al PTT d'Eslovènia, amb dos ors (a més de la d'equips, Álvaro Varela va ser campió individual en la classe 6), una plata i cinc bronzes. Entre l'equip tècnic de l'equip estatal hi va ser l'entrenador català Ramon Mampel, que dirigeix la preparació dels jugadors de tennis de taula que s'entrenen al CAR de Sant Cugat.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.