Federació Catalana de Tennis de Taula

Marc Duran, Ana Garcia i Edgar Mataró, campions de Catalunya absoluts

El tennis de taula català ja coneix els seus campions absoluts del 2019. Marc Duran (Borges Grup Vall), Ana Garcia (Girbau Vic) i Edgar Mataró (CETT Esparreguera) van ser els guanyadors de les tres proves individuals -masculina, femenina i adaptada- del 60è Campionat de Catalunya Absolut, celebrat els dies 1 i 2 de juny a Calella.

Marc Duran va revalidar el títol que defensava i es va proclamar campió individual absolut català per sisena vegada en la seva trajectòria. El jugador vilanoví va vèncer en la final per 3-0 al seu company de club Joan Masip, amb qui el dia abans havia guanyat el títol per equips amb el Borges Grup Vall. En les semifinals, Duran havia vençut a Marc Miró (CTT Calella) i Masip a Xavier Casadevall (CETT Esparreguera), en tots dos casos per 3-0. Marc Duran va mostrar un nivell molt sòlid en els cinc partits que va jugar en un camí cap el títol en el que, abans de les semifinals, va vèncer successivament a Andrés Tarrasó (CTT Amics Terrassa), Iván Ruiz (CN Sabadell) i Xavier Peral (CN Mataró), l'únic rival que va ser capaç de guanyar-li un set al campió.

El títol femení va ser per a Ana García després d'imposar-se en la final a Jana Riera (CTT Tramuntana Figueres) per 3-1, el mateix resultat pel qual la jugadora andalusa del Girbau Vic havia vençut en semifinals a la seva companya de club Clàudia Caymel. Riera, per la seva banda, havia accedit a la final després d'imposar-se a Clàudia Pérez (Suris Calella) per un ajustat 3-2. Abans de les semifinals, la campiona Ana Garcia havia iniciat el seu camí cap el títol vencent per 3-0 a Elisabeth Cabanas (Suris Calella).

Pel que fa a la modalitat de tennis de taula adaptat, Edgar Mataró es va proclamar campió de Catalunya després de guanyar en la final per 3-1 a Ricard Sabio (TT l'Hospitalet), que defensava el títol assolit l'any passat. El campió i el subcampió, que el dia anterior havien guanyat junts la prova per equips, van guanyar respectivament en les semifinals a Joaquim Azcón (CTT Cardedeu) i Ramon Lacambra (ACR El Jardí), que van compartir el tercer lloc del podi.

Masip-Pons i Riera-Balanzó, campions de dobles

Les proves de dobles d'aquest Campionat de Catalunya absolut van tenir com a campiones les parelles formades per Joan Masip (Borges Grup Vall) i Arnau Pons (CN Mataró) i Jana Riera i Maria Balanzó (CTT Tramuntana Figueres).

En una final molt disputada, Masip i Pons es van imposar per 3-2 a Antoni Prados i Oriol Lario (CN Mataró). Les parelles que van pujar al tercer graó del podi van ser les formades per Raül Porta i Pau Barceló (CTT Ripollet) i Adrià Fernández i Martí Pèlachs (CTT Badalona).

També cinc sets va necessitar la final femenina, resolta per 3-2 per Riera i Balanzó davant d'Alba Fernández i Clàudia Pérez (Suris Calella). Lídia Rico i Mireia Peretó (CTT Ripollet) i Judith Gutiérrez i Marta Peñarando (CTT Ripollet) van compartir el tercer lloc del podi com a parelles semifinalistes.

Les cinc proves individuals i de dobles d'aquesta 60a edició del Campionat de Catalunya Absolut van comptar amb la participació de 51 jugadors en la prova individual masculina, 14 jugadores en la individual femenina, 14 jugadors en la modalitat adaptada, 25 parelles masculines i quatre de femenines.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.